sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen viikko

Hola! Eipä ole juurikaan ollut aikaa kirjoitella, joten nyt saatte kuulla tällaisen koosteen.

Tiistaina (?) rullailin ekaa kertaa metrolla. Yllättävän helppoa. Suuntana oli Mönckebergstraße ja ajatuksena shoppailu. Suunnitelmissa oli vain katsastaa paikka ja joku toinen päivä palata asiaan. Onnistuin kuitenkin löytämään Rossmannin ja sieltä Essencen lakkoja:9 Saattaa olla että pitää ostella vielä vähän lisää niitä seuraavalla kerralla...  Ulkomailla on hauska kun näkee kaikenlaisia katutaiteilijoita.  Siellä bongasin pianistin, saippuakuplamiehen ja breakdance-ryhmän. Failasin kun yritin nauhoittaa sitä pianon soittoa, mutta saippuakuplista sain pari kuvaa. Toinen on oikea tilannekuva, sillä ohikulkeva poika potkaisi kuplan rikki juuri kun otin kuvaa, ja minulle tallentui otos jossa hänen kengänkärkensä on juuuuuri iskeytymässä kuplaan. Hassua.

Keskiviikon pidin vapaata, yrittäen vähän säästellä rahoja.

Torstaina perheen isä oli katsastanut minulle ns.alternative-kauppoja joissa voisin käydä, tyylini huomanneena. Hyppäsin siis taas metroon. Ensiksi minulta kyseli joku nainen meneekö metro sinne ja sinne, ja kun enhän minä saksaa paljoa ymmärrä, mutta sen verran että sain idean siitä mitä hän kysyy, ja nyökkäsin edessä olevaa ruutua päin jossa pysäkit näkyivät. Sitten minulle alkoi jutella musta n.+30-vuotias mies, ja minä hänelle kohteliaasti vastailin. Lopuksi hän kysäisi lähtisinkö kahville hänen kanssaan. Minä olin ihan ymmälläni, vastasin vain etten juo kahvia:D Entä teelle? En juo sitäkään. Onneksi hänen pysäkkinsä oli seuraavaksi eikä tarvinnut jatkaa enää juttua!

Perillä (Feldstraßella) odotti mukava hiljaisempi kaupungin osa, minulla oli kirjoitettuna joitain osoitteita Marktstraßelta jota aloin koluamaan läpi. Ikäväkseni en löytänyt kuin yhden etsimistäni kaupoista ja sekään ei vastannut odotuksiani yhtään, mutta se ei kuitenkaan harmittanut koska kaupunginosa oli muuten niin viihtyisä ja kaunis. Kadut olivat kapeita ja liiketilat sijaitsivat katutasossa. Puolimatkassa oli puistomainen aukeama, jolla istuin hetken. Kaunis paikka, voisin mennä uudestaan sinne ihan vain mukavan ilmapiirin vuoksi.

No listalla oli vielä pari osoitetta Reeberbahnilta, ja niimpä suuntasin seuraavaksi sinne. Perheen isä oli maininnut että minun kannattaisi käydä siellä (päiväseltään) ihan vain vaikka katselemassa väenpaljoutta. Suurinosa varmaan tietääkin Reeberbahnin, mutta vielä kerrottakoon kertauksena että kyseessä on ehkä kuuluisin punaisten lyhtyjen alue. No joo, olihan siellä strippiklubeja ja seksilelukauppoja joka toisessa osoitteessa, mutta välissä myös hyviä ravintoloita ja turistikauppoja. Päiväsaikaan siellä ei siis ole mitään pelättävää. Hauska paikka, löysin jopa etsimäni kaupan joka muistutti kovasti Cybershoppia. Mitään en raaskinut ostaa, koska hintataso oli sama kuin Suomessa. Yksi lompakko jäi tosin vähän kaihertamaan. Pitää siis varmaan käväistä siellä uudestaan.

Söin eräässä kalaravintolassa fish&chips annoksen, syystä että ainut ruoka menússa jonka ymmärsin:D Oli itseasiassa tosi hyvä, vaikka odotin jotain kalapuikkoja. Siitä sitten kotia kohti.
Minut naulittiin sohvaan katsomaan jalkapalloa, koska Saksa pelasi. Joo, ei jalkkis pahemmin kiinnosta mutta heille se oli tietty kovin tärkeää(:

Perjantai ja lauantai meni säästellessä, ainut mitä niin kävin lauantaina brunssilla läheisessä dönerpaikassa, kuva annoksesta tuolla myöhemmin. Döner in box, eli kebabin tyylistä lihaa, ranskiksia, valitsemaani salaattia ja kastiketta. 3,80€. Nam.

Tänään nukuin mielettömän pitkään, vahingossa. Ilmeisesti en kuitenkaan missannut mitään. Herättyäni suuntasin lähellä pidettävälle kirppikselle. Sieltä tarttui mukaan hopeoidut leivosottimet kympillä. Vähän suolainen hinta mutta olivat niin sievät. Kenties tuliaiseksi, jos raaskin niistä luopua;) Sitten löysin kannettavan cd-soittimen eurolla,  ei siis suuri menetys jos ei toimikaan. Siinä kohtaa tuli sitten säästettyä. Pitää nyt jossain vaiheessa testata toimiiko. Söin kalamari-renkaita eräästä kojusta, olivat jopa yllättävän hyviä. Nyt takaisin kotona ja arvaatteko mitä tulee tvstä? Aivan, jalkkista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti